Vica van Veen

Hoe oud ben je?

Ik ben geboren op 1 mei 2001 en ben 21 jaar. Ik rij in de categorie Dames U23.

 

Waar kom je vandaan?

Ik woon bij mijn ouders in Assen, Drenthe.

 

Volg je een opleiding of ben je al aan het werk?

Ik volg de opleiding HBO verpleegkunde in Zwolle, ik zit in het 2de jaar van mijn studie.

 

Hoe ben je met de mountainbikesport in aanraking gekomen?

Ik ben in aanraking gekomen met het mountainbiken door mijn vader. Mijn vader fietst al jaren en we maakte af en toe een rondje samen. Ik ben op 12-jarige leeftijd bij de club in Assen gaan rijden en trainde hier elke zaterdag ochtend. Daar ontstond al snel een groepje renners die wedstrijden wilde rijden. Mij leekt dit ook heel leuk en zo ben ik begonnen. Bij de wedstrijden het ik de familie de vries ontmoet en paar jaar later ben ik bij het KTM team gekomen.

 

Wat is je meest mooiste moment in de sport tot nu toe?

Ik heb al vele mooie momenten beleeft in de sport en dat maakt het ook lastig om te kiezen. Door de sport kom ik op hele mooie plekken om te trainen en wedstrijden te rijden. Toch zal een van mijn hoogte punten de Bartje 200 zijn. Dit is een tocht van 200 km door Drenthe op de mountainbike.  Ik heb deze tocht met plezier gefietst en het was een hele ervaring om zo’n lange tocht uit te mogen fietsen.

 

Welk parcours vind je het mooiste?

Ik vind Saalhausen een van de leukste parcours, het is een van de wedstrijden van de 3 Nations en het ligt in Duitsland. Dit rondje spreekt mij zo aan omdat het een natuurlijk rondje is. Het een zware klim naar boven met daarna een lange afdaling als beloning.

 

Hoe lang maak je al deel uit van het team?

Dit is mijn 3de jaar dat ik deel uitmaakt van met KTM team .

 

Wat is je doel voor komend jaar?

Komend jaar zal ik de 3 Nations wedstrijden rijden en mijn doel hier is een mooie positie in het eindklassement te behalen. Verder zal ik aan de start staan bij de streetrace competitie en ik zal een paar marathons rijden. Verder wil ik dit seizoen sterker worden op de fiets, mijn techniek verbeteren en ik hoop voor veel gezelligheid op de fiets.