Julian Kerklaan

Hoe oud ben je?

Ik ben 15 jaar geleden geboren op 27 oktober 2007 en ik rijd dit jaar bij de U17.

 

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Delfgauw, dit is een dorp in Zuid-Holland, hier woon ik al mijn hele leven bij mijn ouders.

 

Volg je een opleiding of ben je al aan het werk?

Ik doe op dit moment VWO 4 met het vakkenpakket NT, ik hoop later een technische studie te gaan doen op de TU Delft.

 

Hoe ben je met de mountainbikesport in aanraking gekomen?

Ik ben met de sport in aanraking gekomen door mijn vader, hij reed altijd al een rondje bij ons in de buurt, uiteindelijk ben ik met hem mee gaan rijden toen ik 7 jaar was en sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Vanaf categorie 5 ben ik serieus de landelijke wedstrijden gaan rijden, pas in categorie 7 kon ik mooie uitslagen rijden en ben ik doorgestroomd naar een team.

 

Wat is je meest mooiste moment in de sport tot nu toe?

Op dit moment ben ik het meest trots op het NK mountainbike 2022, ik werd hier 13de en 2de eerstejaars nieuweling. Ik had in de maanden ervoor hard getraind om mijn doel te bereiken van vorig seizoen, dit was namelijk top 15 op het NK mountainbike bij de nieuwelingen. Uiteindelijk behaald, dat gaf natuurlijk voldoening en motivatie voor het nieuwe seizoen.

 

Welk parcours vind je het mooiste?

Ik hou van een parcours met zo lang mogelijke klimmetjes, omdat ik dan in het voordeel ben met mijn gewicht. Bij de 3-nationcup hebben we het dan over bijvoorbeeld Saalhausen of Eupen.

 

Hoe lang maak je al deel uit van het team?

Ik maak pas kort deel uit van het team, namelijk sinds vorig seizoen, dit wordt dan ook mijn 2e seizoen bij het KTM MTB team.

 

Wat is je doel voor komend jaar?

Mijn doel voor komend jaar is een podium plek op het NK mountainbike 2023, ik heb deze winter beter getraind dan ooit en ik ben erg gemotiveerd om door te pakken. Dit jaar ben ik 2e jaars nieuweling, hierdoor denk ik dat er veel meer in zit dan vorig jaar. Verder hoop ik komend jaar mijn techniek te verbeteren en sterker te worden op het vlakke gedeelte van een parcours.