Jorn van der Made

Hoe oud ben je?

16 jaar oud

 

Waar kom je vandaan?

Prinsenbeek (Noord-Brabant)

 

Volg je een opleiding of ben je al aan het werk?

Ik volg nu de HAVO, zit in het examenjaar. In mei doe ik eindexamen. Na de havo wil ik vwo gaan doen.

 

Hoe ben je met de mountainbikesport in aanraking gekomen?

Mijn vader deed wel eens recreatief mountainbiken. Daar wilde ik al vanaf kleins af aan mee. Toen ik deelnam aan de dikke banden race in Prinsenbeek en deze won, vroeg iemand van WV Breda of ik zin had om een keer mee te trainen. Dit vond ik super leuk en ben toen langzaam van voetbal overgestapt op fietsen. Eerst alleen mountainbiken met deelname aan WBVC wedstrijden. Vervolgens heb ik in categorie 3 twee keer deelgenomen aan LJC wedstrijden. In categorie 4 heb ik mijn eerste volledige seizoen in de LJC afgewerkt. Naast MTB-en doe ik ook wat veldrijden en wielrennen, maar mijn hoofd doel is en blijft bij MTB. Dit vind ik namelijk zo geweldig door alle technische obstakels en de daardoor erg uitdagende/zware parcoursen.

 

Wat is je meest mooiste moment in de sport tot nu toe?

4e plaats NK nieuwelingen vorig seizoen, al was derde lekkerder geweest natuurlijk (haha).

Mijn deelnames aan het EK voor jeugd MTB. Waar ik super veel geleerd heb op technisch vlak, wat eigenlijk heel erg belangrijk was voor waar ik nu sta. En het enduro rijden in Pila bike park met oud Italiaans kampioen Lorenzo Suding.

 

Welk parcours vind je het mooiste?

Het XCO parcours van La Nucia en Pila

 

Hoe lang maak je al deel uit van het team?

Sinds eerstejaars nieuweling, dus nu al 2 jaar. En dit word als eerstejaars junior mijn 3de jaar voor KTM

 

Wat is je doel voor komend jaar?

Het tempo van de junioren leren kennen en ook zo veel mogelijk met de snelste mee proberen te gaan. Heel erg veel leren en op mijn best presteren. Het zou geweldig zijn als ik wat UCI punten zou weten te behalen.