Brian de Vries

Hoe oud ben je?

Ik ben geboren op 11 april 2003 en ben 19 jaar. Momenteel rij ik in de categorie Belofte (U23) 2e jaar.

 

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Wolvega, dit is een dorp in Friesland. Hier ben ik geboren en ik woon hier nu al mijn hele leven.

 

Volg je een opleiding of ben je al aan het werk?

Momenteel volg ik de opleiding “Middenkaderfunctionaris Bouw”. Ik zit nu in het 4e jaar dus ook mijn examen jaar. Naast mijn opleiding werk ik ook voor een installatiebedrijf en doe ik daar de werktekeningen maken.

 

Hoe ben je met de mountainbikesport in aanraking gekomen?

Ik ben met het mountainbiken in aanraking gekomen toen ik 7 jaar was. Vroeger wilde ik graag een sport volgen, maar ik wist niet goed welke. Mijn vader deed vroeger aan fietscrossen, dit leek mij ook leuk om te doen, toen we gingen kijken wanneer en waar we konden trainen zou dat in Assen zijn en 7 uur s ’avond, dit was wel aan de late kant voor een mannetje van 7 jaar. Via via kreeg mijn vader te horen, dat er mountainbike trainingen zijn op de zaterdag in Havelte, dit leek mij superleuk en sindsdien doe ik nog altijd aan mountainbiken.

 

Wat is je meest mooiste moment in de sport tot nu toe?

Omdat je naar veel wedstrijden reist en vaak goede resultaten fiets voor jezelf is het moeilijk te kiezen, maar ik vind nog steeds mijn overwinning tijdens het NK in Havelte de mooiste mede, omdat er veel vrienden en familie aanwezig waren.

 

Welk parcours vind je het mooiste?

Ik vind het parcours in La nucia heel mooi. Afgelopen trainingskamp hebben we wedstrijd gehad in Spanje. Eén van de twee wedstrijden waren in “La nucia”. De omgeving, het parcours, de ondergrond en de mensen maakte het voor mij de nummer 1.

 

Hoe lang maak je al deel uit van het team?

Ik ben al bij het team vanaf de dag van oprichting.   

 

Wat is je doel voor komend jaar?

Mijn doel voor komend seizoen is een top 8 klassering te halen bij het NK. Dit lijkt me een mooi doel om naartoe te werken en het waar te maken.