3 Nations Cup - Oldenzaal NL

31/03/2024

Liam Brugman - U17

Mijn start ging goed alleen al door het feit, dat ik op de 3e rij startte. Ik kon net niet bij de kopgroep aansluiten, waardoor ik eigenlijk de gehele wedstrijd alleen kwam te rijden. De wedstrijd ging goed en ik vond het erg leuk om weer een wedstrijd te mogen rijden. Uiteindelijk een 6e plaats kunnen behalen op de eindstreep en dat was het beste wat mogelijk was wegens de startplek. Ik ben met het resultaat best tevreden en zeker om verder op te bouwen.

Thyn Jacobs - U17

De start ging erg goed, mocht van de eerste rij vertrekken en kon gelijk goed voorin mee rijden. Tot ik na ongeveer een half rondje wedstrijd, hele erge buikkrampen kreeg. In de laatste ronden trok het gelukkig wel weg en kon ik nog wat gaten dichtrijden en naar voren doorschuiven. Uiteindelijk 13e geworden, zelf niet heel tevreden met het resultaat.

Zjuul Moeskops - U17

Helaas vanaf achteraan moeten vertrekken, dus het doel zal worden zoveel mogelijk posities naar voren opschuiven. Door de startplek net de eerste groep gemist. Gedurende de wedstrijd langzaam elke ronde wat renners in kunnen te halen. Toch tevreden met mijn 20ste plaats in een rennersveld van 98 renners. Hierdoor kan ik in Sittard aankomend weekend verder voorin starten.

Zoe Brakke - U17

Ik kon bij de start niet zo goed in klikken, dus dat koste me wel wat plekjes. Alleen dat was niet heel erg, want al snel kon ik beginnen met inhalen. Ik ging langzaam naar voren en toen kwam ik in het bos, daar kon ik ook nog wat rensters inhalen. Toen lag ik al 3de en heb even in dat groepje gereden. Ik kon niet inhalen na de rockgarden, maar vervolgens op het rechte stuk naar boven kon ik naar de koppositie rijden.  Ik heb heel hard door gereden tot de eerste ronde voorbij was. Ik had een gaatje te pakken, maar wist niet hoe groot, dus ik ben de hele wedstrijd hard door gereden. In de laatste ronde bleek dat ik een gat van een minuut had, bij de aankomst van de finish, konden handjes in de lucht, want ik had gewonnen !

Vica van Veen - Elite

Om 11:15 begon voor mij de eerste wedstrijd van de 3 nation cup in Oldenzaal. Bij de start kon ik goed weg komen en lag in het midden van de groep en kon goed doorrijden. Ik voelde me goed en op dit leuke rondje met verschillende technische stukken, kon ik mijn energie goed kwijt. Helaas door kramp in de één na laatste ronde moest het tempo wat terug en wat plekken verloren. Uiteindelijk op de 28ste plek geëindigd.

Brian de Vries - U23

De start van de eerste 3nationscup wedstrijd was voor mij om 14:00.
Ik mocht als 17e opstellen, mijn start was goed en in de eerste ronde had ik al snel een paar renners ingehaald. Ik fietste toen rond een 12e plek, de volgende 2 rondes samen met 2 andere renners naar de kopgroep gereden gereden. De groep was toen een man van 7, die voor de 4e plek streden. Een aantal rondes met deze groep samen gereden en naar de finish gefietst. In de laatste rondes hebben we de nummer 3 kunnen bijhalen en nog ingehaald. We kwamen met ongeveer 5 naar de finish en ik zat op de 2e positie. Uiteindelijk de sprint gewonnen en op een 3e plek geëindigd!

Yorick Kamphuis - U23

3 nations cup oldenzaal is de eerste van de competitie.

Na een redelijk goeie start heb ik hier en daar wat plekken verloren. Daarna in een goed ritme kunnen komen en zo weer veel renners kunnen inhalen en naar plek 34 gereden. Ik reed voor plek 30, maar een sprint zat niet meer in de benen, omdat ik helemaal leeg was.

Jorn van der Made - U19

Mocht vertrekken door loting vanaf p50. Niet ideaal, maar kon ermee door in een startveld van 111 renners. De eerste ronde ging wel lekker, kwam ook daarna goed in ritme. Dacht, als ik het zo doortrek, mooi na voren te kunnen rijden. Maar na 3 rondes ging het lichtje uit. Moest ik vechten voor de plek, waar ik toen zat. Nog paar plekken verloren en p32 gefinisht. Absoluut niet tevreden en niet waar ik voor kwam. Maar goed, op na de volgende, we staan weer 20 plekken verder na voren op de startgrid
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram