Rotem - Cycling Vlaanderen MTB (BE)

25/02/2024

Thyn Jacobs, U17

Bij de start moest ik van de laatste rij vertrekken van de totaal 67 deelnemers. Meteen met de start heb ik veel plaatsen kunnen opschuiven en gedurende de wedstrijd elke ronde wat verder naar voren kunnen komen. Tot de laatste ronde kon ik aansluiten bij nummer 4 in de wedstrijd. Ik heb echt moeten vechten voor plaats 4, maar op de laatste klim kreeg ik kramp en moest nummer 4 een klein beetje laten gaan. Kon in het laatste deel van de ronde wel weer dichterbij komen, maar de sprint net de 4e plaats moeten afgeven. P5 gefinisht en heel blij met het resultaat.

Zjuul Moeskops, U17

 

Ik had een goede start en moest van ver achterin komen. Snel veel plekken op kunnen schuiven, totdat er vlak voor mij een valpartij was. Snel erlangs kunnen gaan en aan een inhaalrace begonnen. Ik heb een lekker tempo kunnen rijden. Jammer genoeg in de laatste ronde zelf gevallen en hierdoor 2 plekken verloren. Toch blij met mijn 10e plaats !

Jorn van der Made, U19

Ik werd al een van de laatste renners opgeroepen en stond helemaal achteraan het startveld van 38 renners. Ik had een super goede startronde en reed na de halve ronde al met de voorste mee. Toen begonnen ze een beetje naar elkaar te kijken, dus ik dacht wie niet waagt, wie niet wint. Ik demarreerde en kreeg een kleine voorsprong en bleef een aantal ronden op een gelijke afstand. Vervolgens kreeg ik het wat zwaar door de harde start en kwamen we in een kopgroep van 4 renners. Door het gedrag in de voorlaatste ronde op de modderige klimmen stil komen te staan en tijd verloren. Teruggevochten naar plaats 3 en hier kan ik tevreden mee zijn. Er had misschien meer ingezeten, maar weer een leermoment. Kan met een goed gevoel naar de komende wedstrijden. af

Brian de Vries, Belofte

Het startschot was om half 3. Bij de start kwam ik goed weg en zat ik al snel rond de 5e postitie. De eerste klim lag heel veel modder dus je kon niet echt goed achter elkaar rijden aangezien je dan niks kon zien. Na de eerste klim fietste ik op de 4e positie. Helaas na een ronde moest ik gaatje laten vallen op de kopgroep en kwam ik alleen te fietsen, vervolgens 1,5 ronde alleen gefietst en toen had ik de 3e plek ingehaald en kon ik goed mijn tempo bepalen. Voor de rest een best wel constante race gefietst en uiteindelijk erg tevreden met het resultaat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram