Supercup MTB La Nucía, Spanje

11/02/2024

Zjuul Moeskops, U17

Ik vond het een leuk en technisch rondje om te fietsen, in combinatie met het lekkere weer, had ik er ontzettend veel zin in.
Helaas moest ik achteraan starten met startplaats 61, maar kon al snel veel plekken opschuiven. Een lekker tempo kunnen rijden gedurende de wedstrijd en rustig naar voren gereden. Uiteindelijk gefinisht op een 19e plaats van de 81 gefinishte renners. Ik was zelf niet helemaal tevreden, omdat ik niet heel diep kon gaan. 

Thyn Jacobs, U17

Ik vond het een leuk ronde, had een goede start vanaf positie 16 en ging ongeveer als 10e het veld in. Na ongeveer 5 minuten kreeg ik materiaalpech en dat gebeurde net na de verzorgingspost. Na ongeveer 10 minuten bij de volgende post aangekomen en vervolgens probleem verholpen, heb ik veel plekken kunnen terugpakken. Ik reed ongeveer als laatste (75-80) en ben nog uiteindelijk 29ste geworden. Ik ben zelf wel blij met hoe ik de wedstrijd heb gereden, maar had graag een mooie uitslag willen rijden.

Liam Brugman, U17

La Nucía is wel een heel gaaf en super leuk parcours. De start van de wedstrijd verliep voor mij niet zo heel goed. Vertrok van 55e plaats, maar viel in de eerste 10 meter, waardoor ik als laatste de bocht doorging. Daarna alles gegeven om naar voren te rijden. Onderweg een keer mijn focus verloren en waardoor ik ben gevallen. Vervolgens weer terug in mijn ritme en de race uit gefietst naar een 27ste plaats.

Jorn van der Made, U19

Op de laatste dag van ons trainingskamp in Spanje, stond de wedstrijd van La Nucía op de planning. Mocht opstellen als 42ste en werd bij de start een beetje opgesloten. Echter, in de startlus snel weer plaatsen terug gepakt. Moest de harde start alleen in de tweede ronde wat bekopen, maar daarna toch wel weer snel terug in mijn ritme kunnen komen. Uiteindelijk gefinisht op de 31ste plaats. Tevreden met het resultaat, na de vele traingingsuren in Spanje, waar voor mij de focus op lag. Ik merkte daardoor nog wat vermoeid was, maar al met al tevreden. Mooie start van het MTB seizoen.

Brian de Vries, U23

Een aantal dagen voor de wedstrijd ben ik verkouden geworden. De wedstrijd was zondag om 12.30 uur. Ik mocht opstellen op een 53ste positie. Ik had best een goede start en kon vrij direct naar voren schuiven. De ronde tijden waren vrij constant. Tijdens de wedstrijd had ik nog wel last van de verkoudheid.  Gefinisht om een 51ste plaats overall (gezamenlijk met Elite, 99 deelnemers) en als 26ste Belofte (U23). Ondanks dat ben ik tevreden met het gevoel in dit sterke deelnemersveld.

Yorick Kamphuis, U23

Dit was mijn tweede wedstrijd van het seizoen 2024 en tweede wedstrijd als eerstejaars belofte. Het was een leuk rondje met veel flow in de afdalingen en lange steile beklimmingen. De start was wat minder, omdat ik helemaal achteraan moest starten. Ik heb daarna wel wat plekken kunnen opschuiven naar voren. Ik finishte als 41ste Belofte en 72ste overall (gezamenlijk met Elite, 99 deelnemers). Ik ben tevreden over het verloop van de wedstrijd.

Vica van Veen, Elite

Bij de start op zaterdag 10 februari heb ik een verkeerde keuze gemaakt, waardoor ik in de opstopping voor mij kwam vast te zitten. Hierdoor achteraan in het veld begonnen aan de eerste ronde. Wel weer wat dames in kunnen halen, maar helaas kreeg ik door een valpartij materiaalpech. Hierdoor mijn positie in het veld verloren. Gelukkig na het repareren in de verzorgingspost, de wedstrijd uit kunnen rijden en gefinisht als 20ste.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram