La Terreta Bike Marathon, Spanje

03/02/2024

Brian de Vries

Het Spaanse landschap heeft veel rotsen en in de wedstrijd moet je hier veel rekening mee houden. Het startschot was om 9 uur en wij mochten als team vooraan starten. Na de start lus zat ik op een vijfde positie. Bij de eerste klim een aantal posities opgeschoven naar voren. Na ongeveer 15 km hadden we een groep van 4 man. Op de langste klim de eerste renner moeten laten gaan. Helaas na ongeveer 40 km tegen een steen geklapt en hierdoor wat extra tijd verloren. Uiteindelijk over de finish gekomen als 2de Elite en 3e overall. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen zeer tevreden met de vorm en het resultaat.

 

Liam Brugman

Doordat wij vooraan mochten starten als team, kon ik met de start goed vertrekken. Bij de eerste klim merkte ik, doordat ik recent ziek ben geweest, nog niet mee kon en de kopgroep moest laten gaan. Na de eerste klim volgde een hele gave afdeling met veel rotsen en losse ondergrond, waardoor je lekker moest werken naar beneden. Daarna heb ik een constante snelheid kunnen rijden tot de 2de verzorgingspost. Zoals vooraf afgesproken ben ik hier afgestapt. Een hele mooie ervaring voor mijn eerste wedstrijd bij KTM.

 

Jorn van der Made

Voor mij de eerste marathon ooit en ik vond het mega vet om te doen.
Ik kon lekker ritmes vinden bij het klimmen en afdalen. Het was een super vette ronde met gave trails en uitzichten. Ik reed op plaats 5 à 6, maar helaas door kramp iets terug gevallen, en gefinisht op plaats 9 overall, maar 4de Elite. Heel blij met het gevoel en de vorm na een half jaar revalideren. Het is zeker voor herhaling vatbaar om een marathon te rijden, echt genoten.

Vica van Veen

We vertrokken in een massastart, waar de mannen en vrouwen in alle categorieën gezamenlijk vertrokken. Na de start lus mijn plekje tussen de mannen kunnen vinden en kon in een goed ritme rijden. Met technische beklimmingen en afdalingen was het een zwaar parcours. Bij de derde verzorgingspost kreeg ik te horen, dat ik 2de dame lag. Dit gaf extra motivatie om door te gaan. Echter na 50 km kreeg ik kramp en heb ik het tempo moeten vertragen. Gelukkig mijn 2de plaats kunnen behouden tot de finish.

 

Yorick Kamphuis

Een leuke organisatie, die enorm trots was, dat wij als KTM team samen met team Stappenbelt aan de start stonden.
Na ongeveer 35 km liep ik materiaalpech op, maar kon doorrijden tot de volgende post door tire noodles. Ik dacht bij de derde verzorgingspost een nieuw wiel te kunnen steken, maar helaas geen passende cassette.  Na 10 km kwam ik bij post 4 en kon ik wel wisselen voor de laatste 8 km. Uiteindelijk gefinisht op 8ste plek bij de Eliten en 21ste overall.

Thyn Jacobs

Ik had echt heel veel zin in de marathon, omdat dit voor mij de eerste marathon zou worden. De start ging al meteen wat hard. Echter, heb vervolgens mijn eigen tempo opgepakt, want het wordt een lange rit om in te delen. Ik heb er uiteindelijk 4 uur en 16 minuten en 3 seconden over gedaan. Ik ben 9e bij de Eliten geworden en 33ste overall. Ik ben heel blij met het eindresultaat.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram