Hondsrug Classic 1-10-2023

01/10/2023

Yorick Kamphuis kon na een zware wedstrijd, in een sterk deelnemersveld, bij de Hondsrug classic voor de tweede keer winnen als junior. Hij zat bij de 2de groep in koers en kon dit tempo mooi bij houden. In de laatste lus was het net iets teveel en de laatste paar kilometer was Yorick helemaal op. Echter, gelukkig door kunnen zetten tot de streep en had hij de winst binnen mooi binnengehaald. Dit was de laatste wedstrijd als junior en van het seizoen en met een zeer tevreden kunnen afsluiten.

Brian de Vries kreeg het startschot om 11 uur en mocht als 16e opstellen. Hij had een goede start en ging al snel richting de top 10. In de eerste ronde zat de top 10 vlak bij elkaar. Helaas schoof zijn zadel een beetje naar achteren, dit resulteerde in klachten in zijn rug. Hierdoor werd Brian gelost door de kopgroep en heeft hij ruim een halve ronde in zijn eentje gereden. Uiteindelijk de wedstrijd af kunnen sluiten op een 11e positie. 

Vica van Veen moest bij de start er eerst even inkomen, na een half uurtje kwam ze er goed in en kon mooi tempo houden. Na een uurtje kwam Henk haar in de binnenbocht voorbij. Vica haar doel was om bij Henk in het wiel te blijven. Het tempo zat er goed in en zo de 2de ronde in. Bij de finish nog een spannende sprint met 2 andere dames kunnen uitvoeren.

Henk de Vries .... wedstrijdverslag volgt nog ... to be continued.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram