NK Mountainbike jeugd 2023 - 30-09-2023

30/09/2023

Zoë Brakke kwam niet super goed uit de startblokken naar eigen zeggen, maar kwam als 3e op het parcours. Het tempo lag hoog en bij een lastig stukje in parcours, maakte het eerste meisje een fout. Hierdoor ging het tweede meisje ook in de fout en kon Zoë er omheen. Ze had een klein gaatje, die ze kon uitbouwen tot een voorsprong van ongeveer 1 minuut. Door het technische parcours met veel korte klimmetjes, was dat best moeilijk en zwaar. Zoë kwam als eerste over de finish en werd Nederlands Kampioen bij categorie 6.

Zjuul Moeskops had een goede start en zat goed mee in de top van het veld. Totdat hij in de tweede bocht een paaltje uit de grond reed. Daar even door afgeremd en teruggezakt naar een 10de plaats. Zich snel heeft kunnen herpakken en al snel veel renners kunnen inhalen. Na een halve ronde zat hij alweer op een 4e plaats. Rens Kalsbeek was toen al weggereden, dus snel de nummer 2 en 3 voorbij gegaan, en naar Rens toe gereden. Vervolgens de koppositie overgepakt en meteen door (erop en erover). Nog 3 ronden gereden met 30-seconden voorsprong naar een mooie finish en Zjuul is super blij dat hij zich Nederlands kampioen mag noemen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram