Winterberg 3 Nations cup 9-10 september

13/09/2023

XCC / shortrace op 9 september

Brian de Vries reed de shortrace in Winterberg. Een shortrace is een relatief klein rondje, die meerdere malen dient te worden afgelegd in een tijdsbestek van ongeveer 25 minuten. Hij had een redelijke start en ging ongeveer als 6e de startbult op. Na een paar rondes haalde hij nog een aantal renners in. Waardoor Brian op de 4e plaats terecht kwam en heeft dit vast kunnen houden tot de finishlijn. Het doel van dit weekend was om hier UCI punten te pakken en dit was toen al gelukt!

XCO op zondag 10 september

Yorick Kamphuis, mocht om 9 uur beginnen met alweer de laatste wedstrijd van de 3 nations cup, en omdat hij 2 wedstrijden had gemist, moest hij erg ver achteraan starten. Bij de eerste start was er een grote valpartij, waar hij net achter zat en kon voorkomen dat hij zelf viel. Bij de herstart, het startvak werd verplaatst i.v.m. veiligheid, betekende dat men meteen de startklim omhoog moest. Hier kon Yorick meteen wat plekken goed maken en kon zijn inhaalrace beginnen. De wedstrijd verliep goed en wist uiteindelijk P22 te finishen.

Vica van Veen mocht om 11 uur starten in een groot deelnemersveld van dames. De eerste ronde kwam ze goed door, en kon in de klim aansluiting vinden bij een andere dame, vervolgens in het 2de rondje kwam ze alleen te fietsen. De afdalingen gingen erg goed en de klimmen kon ze omhoog fietsen. Het 3de rondje zakte Vica iets in, maar gelukkig kon ze in de laatste ronde zich herpakken en als 15de gefinisht. In het eindklassement een 7de plek behaald.

Brian de Vries kreeg het startschot om 13 uur, persoonlijk vind hij dit best wel een mooie tijd om te starten. Hij mocht als 16e opstellen bij de start en was bij de start direct goed weg, zat al vrij snel in de top 10. In de wedstrijd nog een aantal renners ingehaald naar de 7e positie. In de laatste ronde nog renner ingehaald, waardoor Brian eindigde op een 6e positie. Dit bekend weer UCI punten en kon zeer tevreden dit weekend afsluiten.

Scott Baijs was na een week niet fit zijn, toch vol goeie moed afgereisd naar het mooie Winterberg. Op zaterdag tijdens de verkenning voelde het lichaam goed en de benen sterk, dus dat was positief. Het was een lange ronde met wat natuurlijke, technische afdalingen en flinke klimmen. Scott zat met de start prima mee, maar na een halve ronde stribbelde het lichaam al tegen. Overal in het hele lichaam kreeg hij spierpijn en alle kracht was eruit. Hij heeft nog even door gereden om te kijken of het beter zou gaan, maar er zat geen vaart meer in. Dus toen besloten om de wedstrijd te verlaten. DNF.

Thyn Jacobs ging erg goed weg met de start en reed als 8ste de eerste afdaling in. Hij heeft dat een half rondje vol kunnen houden, omdat hij de langste en de zwaarste klim een beetje had onderschat, waardoor hij zich naar de 20 plek terug heeft moeten laten zakken tot de laatste ronde. In de laatste ronde vond Thyn de kracht weer helemaal terug in de benen en kon hij nog veel plekken goed maken met als resultaat een 13e plaats.

Julian Kerklaan kon in de eerste ronden van de wedstrijd zijn weg goed naar voren vinden. Ondanks de enorme warmte goed het tempo te behouden in de wedstrijd. Julian behaalde met een keurige 8ste plaats de meet in een groot startveld bij de Nieuwelingen.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram