Veldslag om Norg 02-09-2023

02/09/2023

Yorick Kamphuis reed afgelopen zaterdag de wedstrijd over 100km startte om 8.30 uur en Yorick Kamphuis reed lange tijd bij de kopgroep. Helaas door mechanische pech in het 2de groepje van de wedstrijd terecht gekomen en hierin de wedstrijd uitgereden. Als 25ste de finishlijn overgereden met een tijd van 3.22 uur. Hij was zeer tevreden met dit resultaat.

Brian de Vries startte rond de 60e plek en kon al snel naar voren komen. Binnen 5 minuten reed hij bij de top 10 en dat was ook zijn doel om bij top 10 te finishen. Eerste 30km meegereden met de eerste groep tot aan een zandpand. Hier konden de gravel fietsen vrij makkelijk weg rijden ten op zichten van de mountainbikes. Hierdoor helaas de aansluiting met de eerste groep verloren. Na 40km viel de kopgroep stil en was Brian gebrand om naar de kopgroep te rijden. Dit was gelukt, maar toen hij bij de kopgroep was begonnen zij ook weer te versnellen en moest hij helaas lossen. Hierna met een groep van 5 man door gereden naar de finish en uiteindelijk als 10e over de streep.

Vica van Veen had bij de start het tempo er gelijk goed in zitten en probeerde aansluiting te vinden bij een groepje. Na 20 km kwam ze er goed in en kon mee rijden tussen de mannen. Toch merkte ze snel dat haar hartslag erg hoog zat en had moeite met eten. Bij de 2de stop even rust gepakt om wat te kunnen eten. Hierna kwam haar energie weer terug gekregen. Helaas kreeg Vica bij de 80 km kramp en moest het tempo minderen. Uiteindelijk binnen 4 uur en 10 minuten gefinisht.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram