MTB European Youth Championships 2-6 augustus 2023

06/08/2023

Toscane, Italië

Time trail / tijdrit

Thyn Jacobs mocht als allerlaatste starten op een heel kort rondje van 600 meter. Hierdoor werd de startpositie bepaald voor de team relay en indviduele XCO wedstrijd. Hij had een tijd neer gezet van 1:36:33, maar kwam net 1 seconden te kort om zich te kunnen kwalificeren voor de XCC (shortrace) voor vrijdag, waar hij wel op had gehoopt om die te mogen rijden.

Team relay

Met drie renners (1 meisje en 2 jongens) mocht Thyn als eerste starten van zijn team. Hij was van de 49ste plaats naar de 22ste plaats gereden in 1 rondje, daarna mochten de anderen van zijn team de estafette vervolgen. Ze waren als 30ste team over de finishlijn gekomen.

Xco

De start ging echt super goed. Thyn mocht als 21e opstellen en met de start kwam hij als 8ste boven, maar daarna kwam hij niet lekker in zijn ritme. Hierdoor heel veel plekken verloren, tot de laatste ronde, daarna kon hij zijn ritme versnellen en heeft nog veel plekken goed gemaakt. Uiteindelijk 43ste geworden, niet het resultaat waar hij op gehoopt had.

Maar een super evaring rijker !

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram