3 Nations cup Saalhausen 17-18 juni 2023

18/06/2023

Thyn Jacobs

De start ging heel goed en kon als 7de met de start klim beginnen. Met de starklim is hij wel wat plekken terug gevallen en kwam als 15e boven. Toen heeft hij eigenlijk alleen maar renners ingehaald en reed op de 7e plaats. Maar door een valpartij voor Thyn, kwam hij ook ten val, want hij kon er niet meer omheen rijden. Toch terecht heel blij met het resultaat een mooie 10e plaats.

Jorn van der Made

Zat met de start achter een valpartij, maar was niet sterk genoeg om naar voren te rijden. Op de lange steile klim kon ik het verschil niet maken en daardoor niet op de plaats gefinisht, die ik zou willen. Op naar Houffalize, super mooi parcours en hopelijk zal het beter gaan.

Vica van Veen

Bij de start moet ik al snel een gaatje laten vallen op de groep. Door de warmte en de steile klimmen was het een zware wedstrijd. De afdalingen gingen daar in tegen erg goed. Na een wedstrijd van 2 uur op een 14e plaats gefinisht.

Brian de Vries

Het is niet echt zijn parcours, omdat er best wel lange klimmen in zit en dat ligt hem minder goed. Bij de start en vervolgens in de eerste ronde had hij nog wel een goede positie. Doordat het parcours super droog was, was er heel veel stof in de lucht. Brian had hier best veel last en kon niet goed ademen door al het stof. Hierdoor zakte hij helemaal af en viel hierdoor wat plaatsen naar achteren. In de laatste 2 rondes nog zijn tempo kunnen herpakken en nog een paar plekken terug gepakt. Uiteindelijk rond de 25e positie gefinisht en met een ontevreden gevoel de wedstrijd verlaten.

Julian Kerklaan

Na een prima start vanaf de vijfde startrij meteen op de eerste paar klimmen met veel kracht gaan smijten om naar voren te rijden. Dit lukte aardig, daarna in de afdaling gecontroleerd naar beneden om ongelukkige valpartijen te voorkomen. Julian kwam na de eerste ronde al als 12de over de meet en heeft daarna steeds met volle vaart de klim opgereden om zo veel mogelijk plekken te pakken. Tijdens de tweede ronde kwam hij zelf nog even bij de kopgroep terecht, maar deze gingen gewoon te snel naar beneden. Uiteindelijk zeer tevreden gefinisht op plaats 7, nu even trainen en dan is het NK aan de beurt.

Scott Baijs
Met de start zat Scott er goed bij, maar de steile beklimmingen, die daarna volgde, daar had hij wat moeite mee. Waardoor hij iets terugzakte. Ook de enorme hitte zorgde ervoor dat hij niet lekker in het ritme kwam. Maar uiteindelijk met een redelijk tevreden gevoel gefinisht.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram