3 Nations Cup Wijster

30/04/2023

zondag 30 april VAM-berg
Vica van Veen was goed weg en kon de klim lekker omhoog rijden. Ze zat midden in het veld bij de eerste afdaling. Na de eerste ronde merkte ze wel dat het erg zwaar was. Na een paar rondes had ze de tred. Op de klimmen kon ze goed aanzetten en in de afdaling herstellen. Gefinisht op een 18de plek.

Yorick Kamphuis had een goede start en reed enorm sterk. Hij reed richting de top 10, maar kreeg pech aan de fiets. Dit onthield hem om een top 10 uitslag te halen. Hij was wel tevreden met hoe de wedstrijd verliep. Jorn van der Made had er super veel zin in, na een steeds beter wordende vorm de afgelopen weken. Maar dit weekend voelde zich niet top/ook niet slecht. Start en eerste klim ging redelijk, daarna was het klaar, zat niks in de benen. Alles gegeven wat er in zat en uitgereden. Nu herstellen.

Brian de Vries vond de ronde best wel kort en explosief en merkte zaterdag bij het inrijden, dat de benen wel goed voelden. Door een goede start kwam hij rond de 10-15e positie boven na de startklim. Hij kon goed deze positie behouden, al had nog wel wat last van de verkoudheid van de afgelopen 1,5 week. Brian kwam als 17e gefinisht en tevreden met dit resultaat. Scott Baijs kon met de start goed meekomen en zat mooi gepositioneerd. Hij kwam langzaam in het ritme, totdat na 1,5 ronde op de rockgardens plotseling over de kop ging. Het was meteen einde wedstrijd. Na een check up bij de EHBO was de conclusie een lichte hersenschudding en gelukkig viel de schade verder mee. Nu herstellen.

Julian Kerklaan ging na een prima start als 15de het veld in. Hij merkte dat het nog harder kon, dus schoof hij per ronde steeds weer een aantal plekken op. Voor zijn gevoel had hij voor de start niet de beste benen, maar dit bleek anders. Hij reed de top 10 in en kon nog steeds renners in halen op de klimmen. Uiteindelijk 6de geworden en Julian was super blij met dit resultaat. Thyn Jacobs had een goede start en kon goed mee voorin rijden in de eerste ronden. Een kleine technische hapering zorgde er voor, dat hij wat terug is gevallen in het veld. De benen waren niet super, maar toch nog naar een 30ste plek behaald.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram