3 Nations Cup Oldenzaal

09/04/2023

3-NATIONS MOUNTAINBIKE CUP - Oldenzaal


Brian de Vries startte met +/- 70 man afgelopen zondag, de start was erg duwen en trekken. De start was redelijk en werd rond de 35e opgesteld. In de wedstrijd had hij last van een zijsteek en van de rug. Hierdoor snelheid moeten laten liggen. Uiteindelijk gefinisht als 26e.

Scott Baijs kon met de start redelijk mee. Het tempo lag meteen hoog en moest zijn ritme nog een beetje vinden. Uiteindelijk kunnen vinden en z’n rondes gereden. En na bijna 2 uur wedstrijd als 46e gefinisht met een goed gevoel.

Vica van Veen zat bij de start vast en kon niet naar voren komen. Ze kon haar tempo vinden en kon in het eerste rondje een paar dames inhalen. Hierna was het gat op d'r voorgangers te groot om dicht te rijden. Op de technische stukken heeft ze goed kunnen rijden en na een lange wedstrijd van een 1 uur 45 min als 19e gefinisht.

Jorn van der Made mocht niet gunstig starten, had een valpartij voor zich, dus zat ver achterin. Moest zich naar voren zien te vechten. Hij had het na 20min zwaar en moest even gas terug nemen. Maar kon daarna toch weer volle bak en kwam als 31e sprintend over de meet. Tempo lag erg hoog, was blij met de vorm.

Yorick Kamphuis stond aan de start met goede zin en wilde een mooie uitslag rijden. Dit werd na 50 meter al onhaalbaar, vanwege een valpartij. Snel weer op de fiets en een inhaalrace kon starten, op p47 gestrand. Door de eerdere val bij de start stortte hij na de wedstrijd in door de pijn.

Julian Kerklaan had een goede start en ging als 8e het veld in. Het begin verliep prima, maar er bleef iemand voor hem hangen in een krap bochtje, waardoor hij wel vijf plekken verloor. Daarna helaas nog een paar plekken verloren rond 16e plaats. Uiteindelijk weer terug naar het 'peloton' van 7 man. Julian kon moeilijk inhalen, maar finishte als 14e van de 103 starters. 

Thyn Jacobs reed zijn allereerste 3-nations, met de start had hij heel veel geluk, omdat hij op de vierde rij mocht starten. Na de eerste ronde kwam hij als 9e door, daarna zakte hij iets naar achter. Thyn was blij met een resultaat van een 15e plek en heeft veel geleerd om met de Nieuwelingen mee te rijden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram