3 Nations Cup Sittard 7 mei 2023

07/05/2023

Vica van Veen

De benen voelde in de start klim al heel zwaar en ze wist meteen dat het een pittige wedstrijd zal worden. Door de heftige regenbui net voor de start was het rondje erg glad en modderig geworden. Hierdoor hebben we in de eerste ronde veel moeten lopen. Maar met veel glijden, lopen en fietsen het eerste rondje doorgekomen. In het 2de rondje alles gegeven en het begon op wat plekken al op te drogen. Gelukkig nu op veel plekken op de fiets kunnen blijven zitten. Doordat Vica een ronde was gelapt door de nummer 1 zou ze mogen stoppen, maar door een miscommunicatie bij wedstrijdleiding nog een ronde mogen rijden. Uiteindelijk op een 28ste plek geklasseerd.

Yorick Kamphuis

Afgelopen zondag was het tijd voor de derde 3nations cup in Sittard. Hij voelde zichzelf sterk en had er zin in. Helaas kreeg hij last van zijn rug en kon Yorick niet het optimale resultaat behalen. Nu op naar de volgende in Eupen!

Jorn van der Made

Hij voelde zich niet lekker tijdens de wedstrijd, de hartslag bleef super hoog.  Hij heeft toen moeten kiezen om uit te stappenšŸ˜¢. Hopelijk gaat het volgende week beter.

Brian de Vries

Helaas bij het verkennen was hij ten val gekomen en hierdoor heeft hij moeten besluiten om niet deel te nemen aan de wedstrijd.

Julian Kerklaan

De wedstrijd in Sittard begon heel erg goed, hij pakte de kopstart op de lange startkim en zijn benen voelde zeer sterk. Uiteindelijk reed hij in de eerste ronde op een 5e plaats, totdat hij met een mechanische pech kreeg en een groot deel van de ronde lopend moest afleggen. Door een paar fouten tijdens het repareren, was er zoveel tijd verstreken, dat hij al 5 minuten achter de laatste renners reed. Uiteindelijk had Julian zijn fiets de sporen gegeven en aansluiting weer gekregen. Hij heeft nog 40 renners kunnen inhalen. Balen, maar niets meer aan te doen, volgende keer Eupen weer nieuwe kansen.

Thyn Jacobs

Na de herstart kon hij meteen goed opschuiven naar voren en ging als 7e het veld in. Hij heeft de eerste ronden goed mee kunnen rijden met de kop. Echter, hij moest de koplopers laten gaan, het ging te hard. Daana zijn eigen tempo gaan rijden en heeft een mooie 33e plaats kunnen pakken.

Scott Baijs

Een week na zijn heftige val op de VAM-berg was hij gelukkig alweer een heel eind hersteld en kon hij meedoen in Sittard. De wedstrijd niet op 100 % gereden, want het was eerst aanvoelen, hoe het lichaam zou reageren op de lichamelijke inspanning. Lekker zijn rondes kunnen rijden en er een goed gevoel aan overgehouden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram