3Nations Cup Houffalize (BE)

30/06/2024

Zjuul Moeskops - U17

Zaterdag 29 juni mochten aan het einde van de middag het programma afsluiten.  De Nieuwelingen stonden met 86 renners bij de start in het dorp van Houffalize. Via een lange startklim wordt men vervolgens losgelaten in het leuke en uitdagende rondje. Het parcours lag er redelijk droog bij. Zjuul was lekker gestart, en kon goed voorin meerijden. Wel een paar keer opgehouden, maar een prima wedstrijd kunnen rijden. Super tevreden met P6.

Liam Brugman -U17

Mijn start was goed en mijn benen voelde goed aan. Helaas ben ik al snel gevallen en heb toen veel tijd verloren. Verder gefietst, maar ik vond het daarna ook nodig om nog een keer de grond te onderzoeken. Maar ook toen weer door gefietst. Daarna had ik ook nog een technisch mankement door pech en heb toen een heel stuk moeten lopen naar de technische post. Daar hebben de verzorgers het heel snel opgelost en mij rustig gemaakt. Ik heb de wedstrijd uit gereden op dit mooie parcours met P25.

Zoë Brakke - U17

Op zondag 30 juni mochten de alle dames categorieën het programma openen om 11.00 uur. Van zaterdag op zondag was er veel regen gevallen en was het weer opnieuw het parcours verkennen en kijk hoe het erbij ligt. Het was soms glibberen en glijden.

Ik had niet een hele goede start, dus ik zat er niet goed bij de eerste rensters en moest van ver komen. Ik had ook nog een keer materiaalpech, dus dat kostte ook weer een beetje tijd. Daarna ben ik hard door gereden om nog zo veel mogelijk rensters in kunnen halen. Dat ging best goed en ben uiteindelijk toch nog 2de geworden. Blij met het resultaat!

Vica van Veen - Elite

Door de regen was het parcours erg glad geworden. Tijdens de startlus kon ik mijn rijlijnen goed rijden. In mijn eerste volle ronde kwam ik ten val in een afdaling en kreeg hierna last van hoofdpijn. Hierdoor heb ik besloten te stoppen en de wedstrijd niet uitgereden. DNF.

Yorick Kamphuis - U23

Alweer de zevende wedstrijd van de 3Nations cup in Houffalize en 55 renners aan de start. Ik ging met een sterk gevoel weg bij aanvang van de wedstrijd. Ik was goed gestart, maar de eerste ronde was enorm chaotisch. Helaas ook zelf ten van gekomen en hierdoor de wedstrijd moeten staken. DNF

Brian de Vries - U23

De start was om half 2. Ik had een goede start en direct mooi mee met de eerste 8 renners. Zodra we het bos in gingen, kon ik aansluiten op een 6e plek. Helaas door een foutje 2 plaatsen verloren, maar door gereden en in de wedstrijd nog 2 plekken terug kunnen halen. Uiteindelijk gefinisht op een 6e plek. Het parcours was erg glad, dus je moest super gefocust rijden. Dit ging mij erg goed af en ben erg tevreden over het gevoel en resultaat ten opzichte van hoe het vorige week ging.

Foto: Mirthe Klerkx

Jorn van der Made - U19

Bij de start stonden 67 renners klaar voor vertrek om 16 uur als hekkensluiter van het evenement.

Tijdens de start zat ik wat opgesloten en daardoor niet echt plekken kunnen pakken met de start. Eerste 2 ronden waren complete chaos op het natte uitdagende parcours en voelden me toen niet heel sterk. Maar met nog 2 rondes te gaan kwamen de benen terug in vorm en kwam er ruimte om op te schuiven. Ik heb eigenlijk een heel goed slot van de wedstrijd kunnen rijden. Met een top 19e plaats als resultaat, waar ik super blij mee ben.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram