3Nationscup, Wijster-VAM-berg

02/06/2024

Jorn van der Made, U19

Doordat het fout is gegaan met inschrijven, moest ik als allerlaatste starten rond plaats 75-80. Tactiek besproken met teammanager Henk de Vries voor de start en dit pakte zeer goed uit. Na 1 ronde zat ik al rond de 45ste plaats. Super mijn ritme kunnen pakken en de gehele wedstrijd vast kunnen houden. Mijn nieuwe KTM-fiets was geweldig en een super wedstrijd gereden naar uiteindelijk een 27 plaats. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

Brian de Vries, U23

De start was om 14.30 uur en ik mocht opstellen op de 3e rij. Bij de startklim kon ik vrij snel een aantal posities opschuiven naar voren en kwam boven rond de 8e plek. Helaas in de 2e ronde een gaatje moeten laten vallen met de kopgroep en kwamen we met een groepje van 4 renners te fietsen. De gehele wedstrijd met deze groep gefietst, helaas verzuurde de benen de laatste ronde en moest ik de groep laten gaan. Uiteindelijk als 8e gefinisht. 

Yorick Kamphuis, U23

De VAM-berg is altijd een slopend rondje. Deze wedstrijd op VAM-berg, voor de eerste keer voor mij, zonder enige materiaalpech kunnen rijden. Erg tevreden met hoe het technisch afdalen ging en hoe ik de rockgardens heb gereden. Helaas waren de benen niet wat ik had gehoopt. Als 33ste over de meet gegaan. Nu even een trainingsblok, voordat we over 2 weken vertrekken naar Saalhausen (DE).

Zjuul Moeskops, U17

De startklim ging lekker. Ik zat goed mee voorin. Na een halve ronde kreeg ik last van mijn rug, dus even wat rustiger aan moeten doen. De laatste ronde weer een lekker tempo kunnen oppakken en als 10de de finishlijn gepasseerd. Jammer dat het even stagneerde, maar toch blij met het resultaat.

Liam Brugman, U17

Ik had een goede start en ging met de kopgroep mee het veld in.
Ik voelde mij niet goed genoeg om mee te komen en heb er voor gekozen om mijn eigen ritme/ tempo te rijden.
Toch tevreden met het behalen van de 5e plaats.

Thyn Jacobs, U17

Na een lange periode van ziek zijn geweest, was dit voor mij weer de eerste wedstrijd. Ik ging er naar toe met eigenlijk geen hoge verwachtingen. Dus ben ik nog redelijk blij/tevreden met een 25ste plaats van 84 renners.

Vica van Veen, Elite (V)

Met de startklim kon ik goed meekomen. Het eerste rondje was het mijn tempo vinden en proberen mee te gaan met de groep. In de tweede ronde had ik het gevonden en kon ik goed doorrijden op de klimmen. Hierdoor kon ik een paar plekjes opschuiven. Bij het ingaan van de laatste ronde kreeg ik kramp en heb ik helaas nog een plekje verloren. Uiteindelijk kwam ik een eindsprint met Ella van der Veer en deze heb ik gelukkig kunnen winnen met een 15e plaats als eindresultaat.

Zoë Brakke, U17

Ik had een goede start, was vooraan mee. Toen ik eenmaal het single track op was, ging het best goed. In de ronde zat veel klimmen, dus het was een zwaar rondje. Echter, als ik een klein gaatje moest laten vallen op de klim, kon ik dat wel dichtrijden met de afdaling. Ik reed uiteindelijk in een groepje met rensters, maar kon op den duur hiervan loskomen. Verder heb ik mijn eigen tempo gereden en dat ging lekker en als 3de de finish behaald.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram