Nederlands Kampioenschap in Oldenzaal

29/09/2024

Zoë Brakke, U17

Ik mocht op de eerste rij opstellen aan da hand van de resultaten van de Nederlandse MTB-wedstrijden in 2024. Ik had een goede start, want ik was als eerste weg en na de startlus ging ik als tweede het bos in. Isis versluis en Nynke Jochems gingen mij voorbij, na even bij hen in het wiel te hebben gezeten, werd er een versnelling ingezet en kon ik het niet meer bij houden. Ik moest een gaatje laten vallen, maar uiteindelijk kwam ik er weer bij en nam ik de kop meteen over. Wat misschien niet heel handig was, want ik kon zo niet goed herstellen, en haalden Isis en Nynke mij weer in. Ik kwam weer op een kleine achterstand en kon even herstellen en heb ik dat gaatje wederom dicht gereden. Toen ben ik even bij hen in het wiel gebleven om te herstellen en in de laatste ronde was aangebroken en ik zat er nog bij, maar wel op het elastiek. Na een halve ronde,  in het wiel rijden, werd er versneld en kon ik het helaas niet meer dicht rijden. Ik ben wel tevreden met plaats 3 (bronzen plak), maar wel jammer dat er niet meer in zat.

Vica van Veen, Elite

Ondanks dat ik van ver van achteren moest starten, verliep de start goed. Ik kon goed meerijden en wat plaatsen opschuiven. De eerste ronde had ik een goed ritme en de technische stukken gingen me goed af. Na 2 ronden merkte ik toch, dat ik niet lekker mijn tempo kon rijden en hierdoor miste ik de aansluiting bij het groepje rensters. De wedstrijd uit kunnen rijden en uiteindelijk als 22ste over de meet. Ik heb genoten van het NK-parcours met vele technische passages.

Brian de Vries, U23

Afgelopen zondag het NK mountainbiken verreden in Oldenzaal.
Ik mocht om 13:30 starten, mijn start was redelijk. Bij de start vertrok ik op een 7e positie, in de start lus al een aantal posities goed kunnen maken. De eerste 2 rondes zat ik een beetje op het lint van de eerste groep. Helaas in de 3e ronde de kopgroep moeten laten gaan en kwam ik alleen te rijden. Helaas in de wedstrijd nog een aantal plaatsen terug gezakt. Op een gegeven moment fietste ik op een 16e plek, maar in de laatste rondes nog een aantal plekken opgeschoven, waardoor ik op een 13e plek ben geëindigd. Niet tevreden met dit resultaat, omdat ik erg verkouden was. Meer zat er niet in. 

Jorn van der Made, U19

De start van de Junioren was om 15:15 uur en ik mocht als vijftiende opstellen. Met de start zelf kon ik niet veel plekken pakken, hooguit een paar, echter toen we het asfalt weer terug opkwamen, viel het tempo wat stil en pakte ik die kans aan om naar voren te knallen. Uiteindelijk als 4de het veld in kunnen rijden. De eerste drie renners gingen te hard voor mij, en toen nummer 4 mij voorbij reed, maakte ik een tactische fout en ontstond er een klein gaatje. Deze kreeg ik niet meer dicht gereden en belandde ik op plek 5 , waar ik eigenlijk heel de wedstrijd alleen heb gereden. Toen in de laatste ronde het groepje van 3 renners achter mij flink gas begon te geven, reden zij het gat op mij dicht. Ik zat op dat moment al aardig stuk. Toch wist ik op het laatste deel van het rondje, op het rechte stuk naar de finish weg te sprinten en de 5de plek op het NK veilig te stellen. Ongelofelijk blij met het behaalde resultaat, na voor mij een moeilijke start van het seizoen.

Liam Brugman, U17

Ik voelde mij ziek voor de wedstrijd, maar ben toch van start gegaan. Ik merkte dat plaats 1 en 2 er niet inzat hierdoor, maar dat plaats 3 nog tot de mogelijkheden behoorden. Dat werd mijn doel. Helaas wilde de groep renners, waar ik in reed, niet voor plek 3 rijden en moest ik het zelf maar gaan doen. Ik was niet goed genoeg om weg te rijden en zal het aankomen op een sprint, dacht ik. Helaas dacht een andere renner daar anders over en reed tegen mijn stuur aan in een van de laatste bochten. Waardoor ik ten val kwam en dus niet meer voor plaats drie kon sprinten. Gefinisht op plaats 6. Het was wel weer een gezellig weekend.

Zjuul Moeskops, U17

Ik had het parcours goed verkend en stond met goede moed aan de start. Ook al ligt het parcours mij niet helemaal. Helaas mijn start gemist en achteraan in een groepje renners terecht gekomen. Hierdoor werd ik best wat opgehouden en moest iedere keer een gat dicht rijden. Dit hield ik helaas niet meer vol en heb ik halverwege de wedstrijd moeten lossen. Daarna heb ik door gevochten en alsnog op een 10de plaats geëindigd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram