NL-CUP: Woldbergcup Steenwijk

15/09/2024

Brian de Vries, Elite/ U23

Afgelopen zondag heb ik de NL-cup in Tuk gereden. De start van de Elite- Belofte was om 13:30 en ik mocht als 4e opstellen. Mijn start was erg goed, ik was als eerste weg en had al vrij snel een gat op de renners van plaats 2 en 3. In de wedstrijd heb ik de eerste positie continue vast kunnen houden. Gedurende de wedstrijd mijn voorsprong op de nummer 2 uit kunnen bouwen. Uiteindelijk als 1e over de finish gekomen. Erg tevreden om te winnen op mijn thuis parcours.

Jorn van der Made, U19

Mocht samen met Brian als eerste los op het leuke speelse, maar toch best technische rondje in Steenwijk. Wij starten 2 minuten achter de Eilite/Beloften. Op de verraderlijke Woldberg, die toch best zwaar werd naarmate de koers langer duurde. Mocht vanaf de eerste rij startte, gelijk als tweede het veld in en handhaafde deze 2de positie constant in de kopgroep. Eerste paar ronden, wat ingehouden en de kat uit de boom gekeken, daarna werd er steeds meer door gekoerst met hier en daar aanvallen. Zelf ook gepusht en achtervolgd. In de een na laatste ronde kwam de aanval voor mij net verkeerd gelegen en moest ik de leider laten gaan. De laatste ronde was het gevecht aan voor plek 2,die ik heb weten te pakken. Zeer tevreden, geen last van de rug, dus weer full power kunnen rijden.

Liam Brugman, U17

Ik had geen goed gevoel met de fiets en ik kwam er gewoon niet lekker in. Waardoor ik niet mijn normale tempo kon rijden. Uiteindelijk wel 3e geworden. Wel een lekker training voor het NK over 2 weken.

Zjuul Moeskops, U17

Ik had een redelijke loting en mocht vanaf de 2e rij starten Al snel wat mensen ingehaald. en lekker doorgereden. Nog even gevochten om wat plaatsen, maar al vrij snel alleen komen te rijden. Uiteindelijk als 6e gefinisht. Blij met het resultaat, maar het gevoel was alleen wat minder.

📸door Brecht van Looken

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram