3Nationscup, Winterberg (DE)

08/09/2024

Liam Brugman, U17

De start ging goed ging als 3e de eerste afdaling in.
Ik kwam als 2e renner uit de eerste afdaling en ik heb vanaf daar gewoon mijn eigen wedstrijd tempo gereden.
Het gat naar derde renner werd groter. Erg tevreden met 2de plaats op het mooie parcours in Winterbergen.

Zjuul Moeskops, U17

Lekker gestart. Maar had niet de power om mee te gaan met de kop. Mooi door kunnen rijden, maar niet echt mijn ritme kunnen vinden. Ik ben èèn keer gevallen en heb hier mee wat tijd mee verloren. De laatste ronde had ik een gat achter me, maar helaas kwam ik met mijn knie tegen het stuur aan en dus de laatste ronde alles met links moeten doen. Jammer van het resultaat, maar toch blij met een uiteindelijke 11de plaats

Thyn Jacobs, U17

Ik moest best ver van achter starten, doordat ik niet alle 3 Nations heb kunnen rijden door ziekte. Ik moest dus van ver komen en met de start kon ik al veel plekken goed maken, maar dat koste ook veel energie. De eerste klim stond ik dus een beetje geparkeerd en moest ik het groepje voor mij laten rijden. Later in de race kon ik wel weer plekken goed maken en heb dat verder de wedstrijd gedaan. Uiteindelijk 13e geworden ben er best blij mee van waar ik gekomen ben.

Vica van Veen, Elite

Bij de start kwam ik helaas niet goed weg. Gelukkig kwam ik snel in mijn ritme en kon hierdoor wat dames inhalen. In de afdaling merkte ik al snel, dat ik iets langzamer was, maar dit kon ik tijdens het klimmen weer goedmaken. Op een 24 plaats gefinisht en een 12 de plek in het eindklassement behaald

 

Zoe Brakke, U17

....

 

 

 

Brian de Vries, U23

De start was om 13:15, Ik had een goeie start, ging als 8e het veld in. Helaas maakte ik een foutje, waardoor mijn stuur scheef stond. Toen mijn stuur recht gezet en weer door. Hierdoor al veel plekken verloren t.o.v. de eerste ronde. Toen nog 1,5 ronde met een scheef stuur gefietst. Helaas in de 3e ronde een fout gemaakt in de afdaling. Toen 2 keer gestopt om hem goed recht te zetten. De laatste 3 rondes kwam ik meer in mijn ritme, waardoor ik snel door het veld heen schoof. Uiteindelijk 20e geworden. Helaas heb je zulke wedstrijden er ook tussen zitten. 

 

 

 

Yorick Kamphuis, U23

Laatste ronde van de 3nations cup ging niet zoals gehoopt. Na 3 week ziek te zijn en nog steeds niet fit toch maar gestart en het beste er van gemaakt.

In de 1ste ronde in de 1ste afdaling Na de start werd mijn schoen stuk gereden hierdoor 3kwart ronde met een kapotte schoen moeten rijden mijn schoen gewisseld maar nooit meer een ritme terug gevonden.
 
Helaas niet zoals ik had gehoopt maar we gaan nu voorbereiden op het NK

 

 

 

Jorn van der Made, U19

We moesten aardig vroeg van start in Winterberg. Warm-up ging niet helemaal zoals gewild en het was allemaal beetje chaos. Echter voelde me toch sterk en had veel zin in de wedstrijd. De start was goed en reed de eerste 2 ronden lekker mee. De hele lange klimmen vond mijn rug niet fijn en ging steeds meer pijn doen. Daardoor onttrekt heel de kracht in de benen en had ik het echt lastig. Hierdoor helaas veel plekken verloren en absoluut geen mooi resultaat kunnen rijden. flink balen, maar op naar de volgende.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram